Dr. Zólyomi Tímea

Dr. Zólyomi Tímea


108_0827

Pályafutásomat 2006-ban kezdtem a ceglédi Toldy Ferenc Kórház- Szemészeti Osztályán. 2010-től szakmai képzésemet a Semmelweis  Egyetem Szemészeti Klinikáján a Tömő utcai, majd a Mária utcai telephelyén folytattam, ahol betekintést nyertem az összes területre, időm nagy részét már akkor is a gyermekszemészeti  részlegen töltöttem. 2014-től a szakvizsga megszerzése után a Szent János Kórház és Észak -budai Egyesített Kórházak -Szemészeti Osztályán dolgozom, elsősorban a gyerekszemészeti ellátásban, 2017 szeptemberétől a Budai Gyermekkórház, a Gyermekszemészeti ellátás koordinátoraként. A szakvizsga megszerzésétől önálló orvosi tevékenységeket végzek optikákban, valamint részmunkaidőben részt vettem a Budaörsi és  a Zuglói Egészségügyi Központ  Gyermekszemészeti Szakrendeléseiben.

Érdeklődési területek:

  • gyermekszemészet
  • felnőtt szemészet
  • neuro-ophtalmológia
  • kontaktlencse illesztés

Külön érdeklődési és kutatási területem a gyermekkori tanulási nehézségekhez és viselkedés problémákhoz kötött szemészeti eltérések diagnosztikája és kezelése, valamint a ritka betegségekhez kötött szemészeti eltérések diagnosztikája, megfelelő útbaigazítása.

Fő mottóm az esélyegyenlőség ezért sérült, különböző szindrómával küzdő gyerekeket is szeretettel várom.

Szakmai felkészültségemet rendszeres hazai és külföldi kongresszusokon való aktív részvétellel tartom naprakészen, valamint jelenleg  folyamatában van a két éves gyermekszemészeti ráépítő szakképesítésem.