Dr. Kovács Illés

Dr. Kovács Illés


Curriculum vitae

 

Általános Orvosi Diplomámat a Pécsi Tudományegyetemen szereztem 1999-ben, majd ezt követően szemészeti rezidens éveimet a Semmelweis Egyetemen töltöttem Budapesten. 2004-ben tettem szemészet szakvizsgát.

2010-ben Marie-Curie ösztöndíjasként egy éven keresztül a száraz szem panaszok kialakulásának okait, terápiás lehetőségeit kutattam Spanyolországban az Alicantei Idegtudományi Kutatóintézetben. 2015-ben Fulbright Kutatói Ösztöndíj keretében 3 hónapot töltöttem a Weill Cornell Egyetemen az Egyesült Államokban, New Yorkban, ahol az időskori makula degeneráció génterápiás lehetőségeivel foglalkoztam.

Jelenleg a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikáján dolgozom egyetemi docensként és osztályvezetőként, valamint az Egészségtudományi Kar Szemészeti Klinikai Ismeretek Tanszékének vezetőjeként a karon folyó optometrista képzésért felelek.

2018-ban a New York-i Weill Cornell egyetemen Adjunct Associate Professor of Ophthalmology pozíciót nyertem el.

Elsődleges érdeklődési területeim a szemfelszín és a retina különböző betegségei, többek között a száraz szem, az időskori makuladegeneráció, diabéteszes retinopátia, szemfenéki keringészavarok és a retinaleválás. Klinikusként nagy számban látok el betegeket, valamint végzek vitreoretinális és szürkehályog műtéteket. Számos klinikai vizsgálatban veszek részt, többek között a femtoszekundumos lézerrel végzett szürkehályog sebészet, az időskori makula degeneráció valamint a cukorbetegség szemészeti szövődményeinek kezelésének területén. A klinikai munkán kívül aktív tudományos tevékenységet folytatok ezen betegségek diagnosztikai és kezelési lehetőségeinek vizsgálatában.

Több alkalommal jártam külföldi tanulmányúton, rendszeresen tartok előadásokat hazai és külföldi továbbképzéseken, kongresszusokon.