Dr. Gombos Katalin

Dr. Gombos Katalin


l_mg_0148-4

A Szent János Kórház szemészeti osztályának vezetőjeként sikerült elérni, hogy osztályunkon szinte az összes szemészeti műtét elvégezhető. Ezeket részben én (szürkehályog és ideghártya műtétek) részben specializált műtétekre szakosodott kollégáim végzik a legnagyobb gondossággal. Sikerült olyan csapatot kialakítani, ahol a magas szintű, betegcentrikus ellátás mindig az elsődleges szempont. 

Magánrendelésemen csoportpraxisban végzem.

Egy korszerű szemészeti rendelő felszerelése igen költséges és biztosan nem rövid idő alatt megtérülő befektetés,. A Logodi Látáscentrumban egy valóban XXI. századi ambuláns rendelő működik, ahol az alap vizsgáló eszközökön kívül Heidelberg OCT és komputeres látótérvizsgálat is van.

Ezen felül 3 féle lézerkészülék áll rendelkezésemre:

  • YAG lézer az iris, lencsetok és üvegtest kezelésére,
  • Argon lézer a szemfenéki betegségek, retina szakadás, vérzés, cukorbetegség szemészeti szövődményeinek kezelésére.
  • Navilase készülék, melyhez hasonló Magyarországon csak csak két helyen működik Ezzel szintén a szemfenék kezelhető, de indirekt módon. A retináról készített fotó alapján monitoron jelöljük ki a kezelendő területet és a kezelés paramétereit. Ha szükséges a speciális OCT és érfestés képeket a Navilase a retina képre vetíti, így pontosítva a kezelendő területet. Ezek után a készülék a szem érintése nélkül, követő rendszer használatával végzi a kezelést gyakorlatilag direkt orvosi közreműködés nélkül. A speciális hullámhossznak és az érintésmentes kezelésnek köszönhetően a beavatkozás teljesen fájdalommentes.

Az alap vizsgáló eszközökön kívül OCT (Heidelberg) és komputeres látótérvizsgálat is elérhető a rendelőben. Így tudjuk megvalósítani a zöldhályogos betegek protokollok szerinti vizsgálatát, követését. Biztosítani tudjuk a látótér vizsgálathoz szükséges körülményeket és asszisztenciát is.

A jelenlegi szabályozás értelmében szürkehályog műtétet magánrendelőben történt vizsgálat után államilag finanszírozottan nem végezhetek.