Dr. Ecsedy Mónika

Dr. Ecsedy Mónika


Általános orvosi diplomát a Semmelweis Egyetemen szereztem 2000-ben, azóta a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikán végzek gyógyító, szemsebészi, kutató és oktató munkát. A rezidensképzést követően 2009-ban tettem szemészeti szakvizsgát. A szakképzéssel párhuzamosan kutatómunkát kezdtem, és 2011-ben szereztem PhD fokozatot koraszülött gyermekek látóhártya elváltozásainak kutatásából.

Jelenleg a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinika Retina munkacsoportjában dolgozom egyetemi adjunktusként, főként szürkehályog-ellenes műtétekkel, valamint a retina betegségeinek gyógyszeres, lézer és műtéti kezeléseivel foglalkozom (több mint 15 éve végzek nagy számban szürkehályog, szemhéj és 10 éve vitreo-retinális műtéteket).

A gyógyító munka mellett az általános és fogorvosi, valamint az optometrista kar hallgatóinak magyar és angol nyelvű képzésében is szerepet vállalok. Rendszeresen publikálok illetve tartok előadást hazai és külföldi továbbképzéseken, különösképpen a cukorbetegség szemészeti szövődményei és a chorioretinopathia centrális serosa új terápiás lehetőségeinek témakörében.

Bizalommal forduljon hozzám:

  • Általános szemészeti kérdésekben
  • Cukorbetegség szemészeti szövődményeivel
  • Szürkehályog gyanúja esetén, illetve szürkehályog-műtéttel kapcsolatosan
  • Retina betegségek (időskori makula degeneratio, retina leválás, chorioretinopathia centralis serosa, szemfenéki keringés zavarok) gyanújával