Dr. Kovács Illés

Dr. Kovács Illés


Curriculum vitae

Dr. Kovács Illés

Általános Orvosi Diplomámat a Pécsi Tudományegyetemen szereztem 1999-ben, majd ezt követően szemészeti rezidens éveimet a Semmelweis Egyetemen töltöttem Budapesten. 2004-ben tettem szemészet szakvizsgát.

2010-ben Marie-Curie ösztöndíjasként egy éven keresztül a száraz szem panaszok kialakulásának okait, terápiás lehetőségeit kutattam Spanyolországban az Alicantei Idegtudományi Kutatóintézetben. 2015-ben Fulbright Kutatói Ösztöndíj keretében 3 hónapot töltöttem a Weill Cornell Egyetemen az Egyesült Államokban, New Yorkban, ahol az időskori makula degeneráció génterápiás lehetőségeivel foglalkoztam.

Jelenleg a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikáján dolgozom egyetemi docensként és osztályvezetőként, valamint az Egészségtudományi Kar Szemészeti Klinikai Ismeretek Tanszékének vezetőjeként a karon folyó optometrista képzésért felelek. 2018-ban a New York-i Weill Cornell egyetemen Adjunct Associate Professor of Ophthalmology pozíciót nyertem el.

Elsődleges érdeklődési területeim a szemfelszín és a retina különböző betegségei, többek között a száraz szem, az időskori makuladegeneráció, diabéteszes retinopátia, szemfenéki keringészavarok és a retinaleválás. Klinikusként nagy számban látok el betegeket, valamint végzek vitreoretinális és szürkehályog műtéteket. Számos klinikai vizsgálatban veszek részt, többek között a femtoszekundumos lézerrel végzett szürkehályog sebészet, az időskori makula degeneráció valamint a cukorbetegség szemészeti szövődményeinek kezelésének területén. A klinikai munkán kívül aktív tudományos tevékenységet folytatok ezen betegségek diagnosztikai és kezelési lehetőségeinek vizsgálatában.

Több alkalommal jártam külföldi tanulmányúton, rendszeresen tartok előadásokat hazai és külföldi továbbképzéseken, kongresszusokon.

Kapcsolat

Kérdése van?
Problémát észlel?

Foglaljon időpontot! Időpont foglalás